Over ons

Je hebt redelijk verstand van wijn, denk je…

Je gaat een weekendje naar een leuke stad. Je geniet van de omgeving, de historische gebouwen, de cultuur en de sights.
’s Avonds zoek je een knus restaurantje uit, met regionale gerechten. Vol vertrouwen pak je de wijnkaart en zegt, dat jij wel een lekker wijntje zal uitzoeken. Maar dan slaat de schrik je om het hart. Deze wijnen en wijnhuizen ken je niet en dan al die namen…door de druiven zie je de tros niet meer.
Een beetje beschaamd zeg je: “Misschien moeten we de ober maar vragen welke wijn het beste bij het gerecht past”. En dit alleen omdat je de truc van “ik kies de op twee na goedkoopste wijn op de kaart” al eerder hebt gedaan.
De wijn is heerlijk. Je neemt nog een foto van de fles. Maar dat is het dan.

Eenmaal terug thuis vind je het toch wel een gemiste kans, dat juist in het wijngebied zelf, je niet meer kennis van de wijnen had en de verschillen tussen de wijnen niet goed hebt kunnen proeven.

…maar gelukkig is er nu weekendjewijn!

Op de website worden verschillende populaire stedentrips uitgewerkt. We besteden aandacht aan een aantal lokale gerechten en geven uitleg over de verschillende wijnen, druiven en wijnregio’s in de omgeving van de stad. We doen dit kort en bondig zodat er nog genoeg ruimte is je eigen smaak en favoriete wijn te ontdekken.
Wijn is namelijk helemaal niet moeilijk, maar met alle verschillende gebieden, terroirs, druiven en wijnmakers soms wel verwarrend en vooral heel veel theorie, maar je zult zien, dat als je je beperkt tot één stad of wijngebied het heel overzichtelijk is en leuk om je er voor een weekendje in te verdiepen.

Met onze webwinkel kun je natuurlijk alvast thuis vóórgenieten. Wij hebben per stad een uitgebreide selectie van kleine wijnmakers met lange familietraditie alsook de exclusieve wijnen van gerenommeerde wijnhuizen. En er is genoeg keuze om ook na de reis nog lang na te genieten!

Veel plezier!

Bram Visscher