Kan het nog romantischer? Met z’n tweetjes een weekendje in de stad van Romeo en Julia.

Wandelen over prachtige pleinen en onder eeuwenoude poorten, kijken naar middeleeuwse kerken en kastelen. Ontdek een binnenstad waar nog zoveel van de ruim 2000 jaar oude geschiedenis bewaard is gebleven, dat deze in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Slenter langs de oevers van de Adige, de rivier die als een lus om de historische binnenstad ligt. En neem één van de vele bruggen weer terug de stad in. Loop via het huis van Romeo naar het huis van Julia met het wereldberoemde balkon.

Ga lunchen op Piazza Bra, met op de achtergrond de 2000 jaar oude arena, waar in de Romeinse tijd gladiatoren en wilde dieren de dienst uitmaakten, maar waar tegenwoordig de grootste artiesten concerten geven en waarvoor jij kaartjes hebt geregeld.

Neem de Corso Sant’Anastasia richting Pontre Pietra – een weg die nog ouder is dan de stad zelf – en loop naar het Piazzale Castel San Pietro voor een romantische zonsondergang. Vergeet niet een flesje wijn mee te nemen. Neem de beste wijn uit Veneto, de Amarone, al was het alleen al vanwege de zwoele naam.