In San Sebastian draait alles om lekker eten en drinken. Pintxos, txakoli en het gegeven dat het elk moment van de dag borreltijd is, maakt van San Sebastian de ideale bestemming voor een lang weekend culinair genieten.

En tussendoor? De mooie baaien, witte zandstranden, een prachtige promenade, een koninklijk paleis, een eind 19e -eeuws romantic centre, historische vissersdorpjes en wandeltochten naar Monte Urgull en Monte Igeldo voor een schitterend uitzicht over de stad en natuurlijk een romantische zonsondergang.

Daarna snel terug naar het Parte Vieja voor een Txikiteo. Deze gastronomische wandeltocht door het oude centrum is een must do!! Struin door de nauwe straatjes en gezellig drukke pleinen van bar naar bar. Overal pratende-, etende- en drinkende mensen en binnen een enorme keuze aan de lekkerste pintxos en txikito. Probeer eens de tortilla gevuld met kabeljauw… of de Ibericoham met meloen… of de paprika met ansjovis en knoflook op stokbrood… of beter, probeer ze allemaal. Vergeet vooral de wijn niet! 🙂 De lokale witte Txakoli past hier perfect bij!

Meer behoefte aan een echt restaurant? Met 9 Michelin sterrenrestaurants (waaronder drie met 3-sterren) en de beste Rioja wijnen, kan ook de grootste liefhebber hier zeker een weekendje doorbrengen.

Nog meer genieten? La Rioja ligt op nog geen 2 uurtjes rijden. Huur een auto, rijd door de wijngaarden van deze beroemde wijnstreek, bezoek de plaatselijke markten, pleintjes en een paar bodega’s. Overnacht in een wijnhotel tussen de wijnranken of boek een hotelletje in de middeleeuwse binnenstad van Guardia, Haro of Logroño en geniet volop van de beste wijnen die Spanje te bieden heeft.